Bandenwissel & opslag

De autobanden zijn belangrijker dan je denkt. De vier banden van je auto hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en de bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van je auto: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk.

Veilig op weg betekent ook het tijdig wisselen van zomer- naar winterbanden (en vice versa). Winterbanden hebben een grover profiel en een andere rubber samenstelling, waardoor ze meer grip hebben op gladde wegen. Als de temperaturen richting vriespunt gaan, zijn winterbanden een echte aanrader. Zomerbanden zijn juist zeer geschikt voor wat drogere tijden. Warmere temperaturen stellen namelijk andere eisen.

Natuurlijk kun je de zomer- of winterbanden thuis opslaan. Maar voor bandenopslag kun je ook bij Autobedrijf Curvers terecht. Wij slaan je banden veilig op in ons bandenhotel. Zo heb je er thuis geen gedoe van.

 

Hoe werkt het?

Wanneer je een afspraak maakt voor de bandenwissel, kun je aangeven of de banden moeten worden opgeslagen. Wij regelen de rest. Als het tijd is voor de volgende bandenwissel hebben we je banden direct bij de hand. Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden!

Bandenservice autobedrijf Curvers